Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

7 stappen voor een schone wasmachine

Dit zijn 7 stappen hoe jij je wasmachine goed schoonmaakt

15 oktober
Je wasmachine maakt natuurlijk al je kleren schoon, niet alleen de kleren hebben een wasbeurt nodig maar ook de wasmachine heeft zelf ook regelmatig een schoonmaak beurt nodig. Als je dit niet doet kunnen er aangekoekte zeepresten overblijven of ontstaat er kalkaanslag of gaat de wasmachine erg stinken door de boosdoener vetluis. Vetluizen zijn micro-organismen die groeien op restjes vuil en wasmiddel. Vetluis kan vlekken veroorzaken en zorgen voor een vieze luchtjes. Dit kan de kracht van de wasmachine erg beïnvloeden. Een regelmatige schoonmaakbeurt volgens de onderstaande stappen kan de levensduur van jouw wasmachine verlengen.


Stap 1

Als eerst begin je met de rubberere rand schoon te maken. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Om te beginnen pak je een schoonmaak doekje of eventueel een keukenrol. Dan haal je de groffe stukken weg die zich ophopen in het rubber, dat kunnen haren zijn of stofdeeltjes.


Stap 2

Als je de rubberen rand goed hebt schoongemaakt is het zeepbakje aan de beurt. Haal eerst het zeepbakje uit de machine, heb je geen zelf doserende lade kan je hem gelijk onder de kraan zetten zo wel moet je hem even uit elkaar halen. Zet hem daarna dus onder de kraan en gebruik een oude tandenborstel om goed bij alle plekjes te komen. Belangrijk is ook om hem weer goed af te drogen voordat je hem in elkaar zet.


Stap 3

Laat het zeepbakje nog even eruit want de binnenkant moet ook schoongemaakt worden. Haal een doekje door de binnenkant en droog hem weer goed af. Het zeepbakje kan er nu in.


Stap 4

Het schoon maken van het filtertje. Het filter van je wasmachine zit aan de onderkant met een klep. Pas wel op dat je de wasmachine uitschakelt en de stekker verwijderd voor je aan deze klus begint. Bekijk het instructieboekje van je wasmachine hoe je deze het beste reinigt, omdat dit per wasmachine kan verschillen. Onze tip: Open eerst je service klep. Daarachter vind je een dop en een slangetje. Voer het water af via het slangetje met behulp van een bakje.


Stap 5

Draai dan de filter deksel los en maak die gelijk schoon. Dat kan gemakkelijk met een doekje. Het enige wat je dan nog moet doen is het dekseltje afspoelen.


Stap 6

Draai vervolgens het filterdeksel weer stevig terug, zodat die goed vastzit.


Stap 7

Nadat je dit hebt gedaan zijn we bij de laatste stap. Doe een flinke scheut azijn of halve kop (baking) soda in de lege trommel. Draai daarna een wasprogramma op 90C. Door de combinatie van deze schoonmaakmiddel en hoge temperatuur lossen alle laatste restjes vet, vuil en kalk supergoed op. Zo wordt je wasmachine weer helemaal schoon en kan die er weer helemaal tegenaan!

Wasmachine reparatie nodig? Neem contact met ons op.

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

 085 - 760 54 28085 - 760 54 28  06 - 87 91 74 73

Via WhatsApp

  • Maak eenvoudig binnen één minuut een afspraak via WhatsApp!
  Whatsapp naar 06 - 87 91 74 73

Bedrijfsgegevens

Bright Light Company B.V.
KvK 63735458
Btw NL855377227B01

Hoofdkantoor
Papendorpseweg 95, Utrecht

Afspraak maken
24/7 via de online kalender

Telefonische klantenservice
Maandag t/m donderdag: 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458