Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens

Wat is de beste wasmachine voor een gezin van vijf personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

19 jan

Bron: artikel van het AD

Wat zijn de beste wasmachines voor grotere huishoudens?

Het is slim om een wasmachine met een juist vulgewicht voor jouw situatie te kopen. Wassen met een volle machine is namelijk het meest efficiënt. Voor huishoudens tot vier personen is een vulgewicht van 5 tot 8 kilogram meestal voldoende. Maar bij grotere huishoudens kun je beter voor minimaal 9 kg gaan.

De Consumentenbond test wasmachines op onder meer schoonwassen, spoelen, centrifugeren, energie- en waterverbruik en snelheid. Er zijn in totaal zo’n 170 wasmachines getest die redelijk tot goed in de winkels verkrijgbaar zijn.

Bij de 88 geteste modellen in de categorie wasmachines voor grotere huishoudens komt een model van Miele als Beste uit de Test. Een wasmachine van Siemens is de Beste Koop.

N.B.: Er kwamen meer wasmachines als Beste uit de Test. We lichten hier de wasmachine uit met de laagste prijs.


Beste uit de Test: Miele WCG 670 WCS

Prijs: 1250 euro
Testvoordeel: 7,4
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Toerental: 1400

Deze wasmachine van Miele wast erg goed schoon. Dit geldt zowel voor katoen als voor synthetisch wasgoed. De synthetische was centrifugeert hij ook goed. Katoen iets minder, maar nog steeds voldoende.

Deze Miele heeft energieklasse A. Dat betekent dat hij bij het ecoprogramma (eco 40-60) zuinig is met water en energie. Maar ook met de gewone katoen- en synthetische programma’s verbruikt deze Miele minder water en energie dan gemiddeld. Dat maakt hem een duurzame keuze.

De wasmachine heeft veel extra’s. Je kunt de wasmachine op afstand bedienen via de Miele@home app. Hij heeft een automatisch doseersysteem: TwinDos. En ook kun je speciale wasmiddelen en wasverzachter doseren met capsules (CapDosing).

Het katoenprogramma duurt 2,5 uur. Dat is relatief kort. Het programma voor synthetische was duurt zo’n 2 uur. Dat is juist iets aan de lange kant.

Hij heeft ook enkele minpunten. Spoelen is hij niet goed in. Synthetische was spoelt hij niet goed, maar katoen ronduit slecht. Je kunt extra water gebruiken waardoor hij beter spoelt, maar dan verbruik je uiteraard wel meer water. Verder gaat de deur gaat niet ver genoeg open en is de opening ook wat krap. Hierdoor is het vullen en legen wat lastig. En tijdens centrifugeren maakt hij behoorlijk wat lawaai.


Beste Koop: Siemens WM14UU00NL

Prijs: 649 euro
Testvoordeel: 7,2
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: C
Toerental: 1400

De beste prijs-kwaliteitverhouding gaat naar dit model van Siemens. Hij scoort maar iets lager dan de Miele, maar hij is wel een flink stuk goedkoper in aanschaf.

Net als de Miele wast hij prima schoon, zowel katoen als synthetische was. En ook centrifugeren doet hij erg goed.

Het energiegebruik van de machine is gemiddeld. Hetzelfde geldt ook voor de snelheid. Op die punten scoort de Miele beter. Het katoenprogramma van de Siemens duurt ruim 3 uur en het programma voor synthetische was zo’n 2,5 uur.

Op extra’s lever je met de Siemens ook wel wat in ten opzichte van de Miele. Het is een eenvoudig model. Hij heeft geen wifi en alleen de meest gangbare wasprogramma’s.

Spoelen doet de Siemens iets beter dan de Miele, maar nog steeds niet erg goed. Er zijn sowieso maar weinig wasmachines die echt goed zijn in spoelen. De Siemens verbruikt overigens sowieso meer water en energie dan de Miele.

De nadelen van de Siemens zijn voor een deel al genoemd. De programma’s duren relatief lang, vooral het programma voor synthetische was. En hij maakt, net als de Miele, veel lawaai tijdens centrifugeren.


Verantwoording

In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.

Wasmachine reparatie nodig? Neem contact met ons op.

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Via WhatsApp

  • Maak eenvoudig binnen één minuut een afspraak via WhatsApp!
  Whatsapp naar 06 - 87 91 74 73

Bedrijfsgegevens

Bright Light Company B.V.
KvK 63735458
Btw NL855377227B01

Hoofdkantoor
Papendorpseweg 95, Utrecht

Afspraak maken
24/7 via de online kalender

Telefonische klantenservice
Maandag t/m donderdag: 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458