Click Fraud Protection

Help, mijn wasmachine lekt!

De meest voorkomende oorzaken van een wasmachine die water lekt.

1 december

Je wasmachine lekt water? Vervelend. In de meeste gevallen ligt het aan een lekkage in de afvoer- of aanvoerslang. Wanneer deze afvoer- en aanvoerslangen slecht functionerende fittingen hebben, kan er water uit de wasmachine lekken. Om deze lekkage op te lossen moet je de fittingen van de slangen controleren. Maak daarvoor de klemveren van de afvoerslangen los en inspecteer de fitting. Als er roest en kalk opzit, dan moet je het rubbertje van de fitting vervangen. Check voor de zekerheid de hele wasmachineslang. Het kan zo zijn dat je ook de slang moet vervangen. Rubber heeft namelijk de eigenschap om na verloop van tijd broos te worden, waardoor de wasmachine gegarandeerd water zal lekken.
Help, mijn wasmachine lekt!

Afvoerpijp lekt

Lekt er water uit je wasmachine tijdens het afpompen? Dan kan dit veroorzaakt worden door het te diep zitten van de waterslang in de afvoerpijp. De standaardregel is dat deze slang maximaal 15 centimeter diep in de pijp mag insteke. Haal de waterslang uit de afvoerpijp en plaats deze dan weer op de juiste manier terug. Let er hierbij goed op dat je deze niet dieper dan 15 centimeter terugplaatst.


Blokkade in de afvoer

Het is ook mogelijk dat de wasmachine water lekt, omdat er een verstopping in de vaste afvoerpijp zit. Check de sifon van de afvoer en maak deze schoon. Plaats als eerste een emmer onder de sifon. Zo vang je al het vuil en water op. Sluit vervolgens de sifon weer aan. Vul daarna een emmer met wat soda en heet water of gebruik ontstoppingsmiddel. Haal de afvoerslang eraf en giet het mengsel voorzichtig in de afvoer. Laat dit intrekken en spoel er dan wat water doorheen om te controleren of alles nu doorloopt. Heeft dit niet gewerkt? Probeer dan met een trekveer de blokkade los te trekken.


Een lekkend zeepbakje

Een wasmachine kan ook water lekken wanneer het zeepbakje van de machine verstopt is. Door het toevoegen van wasmiddel bij iedere wasbeurt kan in de loop van de tijd het zeepbakje gaan verstoppen. Hierdoor kan het water minder goed naar de trommel van de machine stromen. Dit kan leiden tot een lekkage tijdens het toevoeren van water. Een simpele oplossing voor dit probleem is het zeepbakje goed schoonmaken.


De onderkant van de deur lekt water

De wasmachine lekt water aan de onderkant van de deur? Dit kan worden veroorzaakt doordat er veel pluizen in de manchet terecht zijn gekomen. De deur sluit hierdoor niet goed meer. Dit is op te lossen oplossen door de manchet goed schoon te maken. Een andere oorzaak kan zijn de manchet door ouderdom is versleten. Wanneer dit het geval is, moet de manchet vervangen worden.

Als je de lekkage van je wasmachine nog steeds niet hebt kunnen oplossen, bel dan met de Witgoed Brigade voor het inschakelen van hulp.

Wasmachine reparatie nodig? Neem contact met ons op.

eee

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in tarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Via WhatsApp

  • Maak eenvoudig binnen één minuut een afspraak via WhatsApp!
  Whatsapp naar 06 - 87 91 74 73

Bedrijfsgegevens

Bright Light Company B.V.
KvK 63735458
Btw NL855377227B01

Hoofdkantoor
Papendorpseweg 95, Utrecht

Afspraak maken
24/7 via de online kalender

Telefonische klantenservice
Maandag t/m vrijdag 08:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
Zondag Telefonisch gesloten

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 34 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 48.500 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
Zondag telefonisch gesloten

Witgoed Brigade
Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458

Witgoedreparatie van deze merken:

Miele, Samsung, Siemens, Bosch, AEG, Bauknecht, Zanussi, Candy, Whirlpool, Indesit

 

Wij streven naar 100% tevreden klanten. Is er toch iets niet naar wens verlopen, laat het ons weten met dit formulier.

Onze voorwaarden lees hier

Hulp nodig?