Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Meest voorkomende wasmachine storingen. Met oplossingen!

Veel voorkomende problemen van de wasmachine oplossen

13 april

Heb je te maken met een storing of krijg je een foutmelding, dan hoeft dit niet direct te betekenen dat je wasmachine aan vervanging toe is. Helaas geven foutmeldingen niet meteen aan waar het probleem ligt, maar krijg je een code van letters en cijfers. Om jou verder te helpen, zetten wij de meest voorkomende storingen en oplossingen voor je op rij.


1. Je wasmachine gaat niet aan

Gaat de wasmachine niet aan? Controleer dan eerst of de stekker er goed in zit en of het deurtje dicht is. Is dit het geval? Controleer dan met een ander elektrisch apparaat of er stroom op de wandcontactdoos wordt geleverd. Als dit niet het geval is, dan is er waarschijnlijk een stop doorgeslagen. Is dit wel het geval, dan zit er een storing in de wasmachine. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In dat geval is het verstandig om een monteur naar je wasmachine te laten kijken. De monteur kan je wasmachine op deze storing analyseren en in de meeste gevallen direct repareren.


2. Foutmelding watertoevoerwasmachine

Krijg je een van deze foutmeldingen op de display van je wasmachine, dan betekent dit dat er geen of te weinig water in de wasmachinetrommel komt. Om het probleem op te lossen, kan je een paar dingen doen. Bekijk eerst of de waterkraan volledig open staat en/of dat de toevoerslang van de wasmachine niet verstopt zit of dat er een knik in zit. Je kunt de toevoerslang van de wasmachine losmaken en het filter schoonmaken. Als de foutmelding dan nog steeds terugkomt , dan kan het ook de waterdruk zijn. Dit controleer je door andere kranen in je huis aan te zetten. Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan contact met de Witgoed Brigade op en wij plannen een reparatie met de monteur voor je in.

Foutmelding Samsung: 4E, E1, E3, OE, E05 of 4C
Foutmelding AEG: E10, E11 C1 of F1
Foutmelding Miele: F10, F22 of F220
Foutmelding Bosch / Siemens: F1 of E05
Foutmelding Beko: C1
Foutmelding LG: IE
Foutmelding Whirlpool: FH
Foutmelding Zanussi: C1 of E10


3. Foutmelding waterafvoerwasmachine

Waarschijnlijk heb je te maken met een verstopte afvoer of een ander probleem met de afvoer waardoor het water niet goed wordt afgevoerd. In de meeste gevallen zit onder aan de voorkant van je wasmachine een klepje met het filter. Open dit en haal het filter eruit. Vaak zie je al meteen waar het euvel zit, een muntje of een haarclipje is de boosdoener. Maak het filter van je wasmachine schoon en probeer de wasmachine weer aan te zetten. Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan contact met de Witgoed Brigade op. Wij sturen een monteur naar je toe.

Foutmelding AEG: EF0, EFO, E20, C2, of F02
Foutmelding Samsung: 5E, E2
Foutmelding Miele: F11
Foutmelding Beko: EF20 of EF1
Foutmelding Bosch / Siemens: E6, E18, E36, F03, F18 of E06
Foutmelding LG: OE
Foutmelding Whirlpool: FP
Foutmelding Zanussi: C2 of E20


4. Foutmelding waterpeil wasmachine

Deze foutmelding heeft te maken met het waterpeil van je wasmachine; je waterdruk of het waterpeil is niet in orde. Gelukkig kan deze foutmelding van je wasmachine snel worden opgelost. Er zit waarschijnlijk een knik in je toevoerslang waardoor het water niet goed toegevoerd kan worden. Ook kan het zijn dat de toevoerslang verstopt zit. Even goed nakijken dus. Is het probleem nog niet opgelost? Een monteur van de Witgoed Brigade kan deze storing binnen 48 uur verhelpen.

Foutmelding Samsung: 1E, IE, E7 of 1C
Foutmelding AEG: E30, E31, E32, E33
Foutmelding Beko: C6
Foutmelding Miele: F220
Foutmelding LG: PE
Foutmelding Whirlpool: F09


5. Foutmelding motor wasmachine

Deze foutmelding gaat over de motor van de wasmachine. Het kan zijn dat de stekker simpelweg niet in het stopcontact zit. Is dat niet het geval? Dan kan het ook zijn dat de trommel van de wasmachine te vol zit. Probeer een was te draaien met een lege trommel. Helpt dit ook niet? Wacht dan even een half uurtje en probeer het programma daarna weer te starten. Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan even contact op met de Witgoed Brigade

Foutmelding Samsung: 3E of 3C
Foutmelding LG: LE
Foutmelding AEG: C9, CA, E50, E51, E53, E54, E55, E56, E57, E58, E59 of E52
Foutmelding Miele: F50
Foutmelding Beko: CA
Foutmelding Indesit: F02, F05, F06 of F11
Foutmelding Bosch / Siemens: F04, F05, F11, F12, F15 of E10
Foutmelding Zanussi: C9 of E50


6. Foutmelding lekkage wasmachine

De foutmelding lekkage aan je wasmachine geeft aan dat er waarschijnlijk water op de bodemplaat ligt. Draai de kraan dicht en ontkoppel de wasmachine van het stroomnetwerk. Kijk goed waar de lekkage vandaan komt. Controleer het filter, de afvoer en de slangen op lekkage. Verder is het mogelijk dat het zeepbakje van je wasmachine verstopt is, waardoor het water niet goed kan doorstromen, dit kan ook lekkage veroorzaken. Soms is het probleem na even wachten opgelost. Is dat niet zo, neem dan contact op met Witgoed Brigade en wij plannen de reparatie voor je in. Belangrijk: koppel de wasmachine niet meer aan op het stroom totdat het probleem is verholpen.

Foutmelding Siemens / Bosch: E23 of E35
Foutmelding Miele: Storing waterproof
Foutmelding Samsung: LE, E9 of E11
Foutmelding Beko: EF3
Foutmelding LG: AE
Foutmelding AEG: E30, E13 of C3
Foutmelding Zanussi: C3, F3, EF0 of EF3


Probleem nog niet verholpen?

Geeft jouw wasmachine een andere foutmelding aan? Bekijk dan de handleiding van je wasmachine. Kom je er nog steeds niet uit; dan kan het zijn dat de storing alleen te

verhelpen is met de hulp van een monteur. Bel de Witgoed Brigade en wij gaan je storing snel en voordelig verhelpen.

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Via WhatsApp

  • Maak eenvoudig binnen één minuut een afspraak via WhatsApp!
  Whatsapp naar 06 - 87 91 74 73

Bedrijfsgegevens

Bright Light Company B.V.
KvK 63735458
Btw NL855377227B01

Hoofdkantoor
Papendorpseweg 95, Utrecht

Afspraak maken
24/7 via de online kalender

Telefonische klantenservice
Maandag t/m vrijdag 08:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 17:00 uur
Zondag Telefonisch gesloten

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 17:00 uur
Zondag Telefonisch gesloten
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458

WhatsApp Chat
Support
Hallo! Welkom bij Witgoed Brigade! Plan hier je reparatie of stel een vraag.
10:51
Begin met chatten