Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Zo verleng je de levensduur van je wasmachine

Levensduur van je wasmachine verlengen?

16 februari

Een wasmand vol vieze sokken, gedragen sportkleding of kleding van de kinderen vol vlekken. Dagelijks wordt je wasmachine gevuld. Jouw wasmachine is dan ook onmisbaar in het huishouden, je kunt geen dag zonder. Daarom helpen we jou ervoor te zorgen dat de wasmachine zo lang mogelijk meegaat zonder reparatie.


Hoe lang gaat een wasmachine eigenlijk mee?

Gemiddeld gaat een wasmachine ongeveer 3.000 tot 4.000 wasbeurten lang mee. Een gezin draait gemiddeld 5 wassen in de week. Dat zijn 250 wasbeurten per jaar. Een wasmachine kan dus ongeveer 14 jaar naar behoren blijven werken. Hoe lang je wasmachine uiteindelijk meegaat, is dus afhankelijk van hoe vaak je de wasmachine gebruikt. Maar je kunt ook zelf dingen doen om de levensduur van je wasmachine te verlengen.

Welke wasmachines hebben de langste levensduur?

Over het algemeen gaan wasmachines van het merk Miele het langst mee, gemiddeld ongeveer 5.000 wasbeurten. Wasmachines van de merken Indesit en Candy hebben eerder een reparatie nodig. Vaak al na ongeveer 1200 tot 1500 gedraaide programma’s moet de wasmachine monteur langskomen. Ook hebben energiezuinige wasmachines vaak een langere levensduur dan minder zuinige exemplaren.


Kies een goed merk

De prijs-kwaliteitsverhouding van wasmachines is een prima uitgangspunt voor de levensduur van de wasmachine. Bekende (en dus ook wat duurdere) merken, zoals Miele, Bosch en Siemens, maken gebruik van hoogwaardige materialen en duurzaam design. Daarom gaan deze wasmachines vaak wat langer mee. Door bij het kopen van een wasmachine te kiezen voor een goed merk, is de kans groter dat het apparaat zo lang mogelijk mee gaat.


Onze tips voor een lange levensduur van jouw wasmachine.

Tip 1: Zet je wasmachine op een gunstige plek.

De plek waar je de wasmachine neerzet, is van invloed op de levensduur van je wasmachine. Een vorstgevoelige ruimte, zoals een kelder, is bijvoorbeeld niet gunstig. Door de kou kunnen bepaalde onderdelen van je wasmachine sneller kapot gaan. Zo bevriest bijvoorbeeld het water in de afvoerpomp en de afvoerslang, en dat veroorzaakt beschadigingen. Staat jouw wasmachine op een vochtige plaats? Dan is ook dat niet goed voor je machine(onderdelen).

Tip 2: Controleer kleding op voorwerpen die de wasmachine kunnen beschadigen

Een muntje in je broekzak, sleutels in een borstzak en bh beugels: allemaal dingen die de wasmachine kunnen beschadigen. Controleer kleding daarom altijd goed op zulke voorwerpen en was beha’s in een waszakje om je machine te beschermen. Onze wasmachine monteurs halen vaak voorwerpen uit de filter van de wasmachines.

Tip 3: Maak je wasmachine regelmatig schoon

Het wasmiddelbakje, de deurrubbers en het pluizenfilter: ze zijn vaak veel viezer dan je denkt. Maak ze dus regelmatig schoon. Zo voorkom je dat jouw wasmachine slijt én je was wordt schoner. Win-win! Draai daarnaast regelmatig een kookwas, eventueel met een vaatwastablet, zodat je wasmachine ook vanbinnen helemaal gereinigd wordt. Ook dit scheelt weer een bezoekje van de monteur.

Tip 4: Laat de deur van je wasmachine altijd open na een wasbeurt

Heb je net gewassen, dan is de trommel nog nat. Deze kun je het beste aan de lucht laten drogen door de wasmachine een tijd (of altijd) open te laten staan. Je voorkomt hiermee ook vieze geuren.

Tip 5: Was met een volle trommel

Jouw wasmachine gaat langer mee als je zo slim mogelijk wast. Hoe meer je wast, hoe minder lang je wasmachine meegaat. Kies dus voor het juiste vulgewicht én was altijd met een volle trommel. Zo hoef je minder wasjes te draaien.
Let op dat je niet met een té volle trommel: Met een te volle trommel overbelast je de schokbrekers en lagers van je machine. Doe je dat vaak, dan gaat je wasmachine dus juist minder lang mee en is een reparatie nodig aan je wasmachine.

Met een beetje zorg verleng je dus de levensduur van je wasmachine maximaal

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Via WhatsApp

  • Maak eenvoudig binnen één minuut een afspraak via WhatsApp!
  Whatsapp naar 06 - 87 91 74 73

Bedrijfsgegevens

Bright Light Company B.V.
KvK 63735458
Btw NL855377227B01

Hoofdkantoor
Papendorpseweg 95, Utrecht

Afspraak maken
24/7 via de online kalender

Telefonische klantenservice
Maandag t/m donderdag: 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458