Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Zuinig wassen

Dit is hoe jij je was het zuinigst doet

6 oktober

Zuinig wassen is toch weer een stapje naar een groen leven. Zet je wasmachine eens vaker op een lagere temperatuur en bespaar meteen energie. We geven jou graag tips hoe jij zuiniger kunt wassen.
Dit is hoe jij je was het zuinigst doet

Was op een lage temperatuur

De grootste energiebesparing is te behalen door op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen. Immers, 80 % van de elektriciteit die door een wasmachine verbruikt wordt, dient alleen om waswater op te warmen. Als je dus de was inplaats 40°C een keer nou met 30°C wast neemt het elektriciteitsverbruik gemiddeld met de helft af, super zuinig dus. Dit kan niet altijd. Als je ziek bent of was moet doen waar bacteriën op kunnen zitten dan kan het beter zijn om wel 60 graden aan te houden, zodat je bacteriën en huisstofmijt onschadelijk maakt.


Zuinig wassen door te doseren

Wil je zuinig wassen, doseer dan je wasmiddel goed. Lees op de verpakking welke dosering je nodig hebt en gebruik niet meer dan nodig. Dat levert je niet alleen extra geld in je portemonnee op, maar je bespaart ook nog eens verpakkingsmateriaal. Veel mensen gebruiken al snel teveel wasmiddel. Probeer daarom eens of jouw was ook schoon wordt als je minder wasmiddel gebruikt.


Was alleen volle trommels

Was met een volle trommel. Dit bespaart energie, kosten en water. Hoe dat kan? Een volle wasmachine verbruikt amper meer dan een halfvolle. Je hebt dus voor hetzelfde verbruik dubbel zoveel gewassen. Denk ook goed na of al je kleding écht wel gewassen moet worden. Een shirtje dat je slechts één keer gedragen hebt, hoeft niet meteen in de wasmand te belanden als er geen plekken op zijn of als het niet naar zweet ruikt.


Drogen van de was

Een wasdroger verbruikt een stuk meer energie dan centrifugeren. Centrifugeer de was op de hoogste stand zodat het korter in de droger hoeft. Maar het meest bespaar je natuurlijk nog altijd door de was op te hangen. Dit kost helemaal geen energie en laat je was lekker fris ruiken.

Wasmachine reparatie nodig? Neem contact met ons op.

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct inplannen Vul het formulier in

Via WhatsApp

  • Maak eenvoudig binnen één minuut een afspraak via WhatsApp!
  Whatsapp naar 06 - 87 91 74 73

Bedrijfsgegevens

Bright Light Company B.V.
KvK 63735458
Btw NL855377227B01

Hoofdkantoor
Papendorpseweg 95, Utrecht

Afspraak maken
24/7 via de online kalender

Telefonische klantenservice
Maandag t/m donderdag: 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458