Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-
Home » Doe Het Zelf » Op welke vloer kan je geen wasmachine neerzetten

Op welke vloer kan je geen wasmachine neerzetten

In de moderne wereld vormen huishoudelijke apparaten zoals wasmachines een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Deze apparaten bieden gemak en efficiëntie bij het uitvoeren van huishoudelijke taken, met name bij het wassen en onderhouden van kleding. Echter, bij het plaatsen van een wasmachine in huis zijn er enkele belangrijke overwegingen waar rekening mee moet worden gehouden. Een van de cruciale aspecten is de keuze van de juiste vloer voor de plfdaatsing van de wasmachine. Hoewel dit misschien niet direct voor de hand ligt, kan de keuze van de vloer waarop de wasmachine wordt geplaatst, aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel de prestaties van het apparaat als voor de duurzaamheid van de vloer zelf.

In deze context is het uitermate belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de keuze van de juiste vloer voor het plaatsen van een wasmachine. Het gewicht van een wasmachine, vooral wanneer deze volledig is geladen met water en kleding, kan aanzienlijk zijn en de druk die op de vloer wordt uitgeoefend verhogen. Bovendien kan het trillen en bewegen van de wasmachine tijdens het centrifugeren de impact op de vloer vergroten. Hierdoor kunnen sommige vloertypen niet alleen beschadigd raken, maar ook de algehele functionaliteit van de wasmachine beïnvloeden.

Op welke vloer kan je geen wasmachine neerzetten

Verschillende factoren die van invloed zijn

Gewicht en belasting van de wasmachine

Allereerst is het cruciaal om het gewicht en de belasting van een wasmachine te begrijpen. Een gemiddelde wasmachine kan variëren van enkele tientallen tot meer dan honderd kilo, afhankelijk van het model en de capaciteit. Wanneer de wasmachine volledig is geladen met water en kleding, kan het totaalgewicht aanzienlijk toenemen. Deze belasting wordt rechtstreeks op de vloer uitgeoefend waarop de wasmachine is geplaatst. Vloeren die niet bestand zijn tegen dergelijke belasting kunnen na verloop van tijd doorbuigen, barsten of andere vormen van structurele schade vertonen.

Step Image

Oorzaak 1 | Trilling en beweging van de wasmachine

Ten tweede moeten we rekening houden met de trillingen en beweging van de wasmachine tijdens het gebruik, met name tijdens het centrifugeren. De snelle bewegingen en vibraties kunnen een extra impact hebben op de vloer. Vloeren die niet voldoende veerkrachtig zijn of geen mechanisme hebben om trillingen te absorberen, kunnen deze trillingen doorgeven aan aangrenzende ruimtes of de rest van de structuur. Dit kan niet alleen leiden tot overlast voor bewoners, maar ook schade veroorzaken aan de vloer zelf en andere elementen van het gebouw.

Step Image

Oorzaak 2 | Vochtbestendigheid

Een ander belangrijk aspect is vochtbestendigheid. Wasmachines genereren vocht, vooral tijdens het was- en droogproces. Als de vloer niet goed bestand is tegen vocht, kan dit leiden tot problemen zoals kromtrekken, schimmelvorming en uiteindelijk structurele schade. Houten vloeren zijn bijvoorbeeld gevoelig voor vocht en kunnen uitzetten of krimpen, wat resulteert in ongelijke oppervlakken en potentieel beschadigde vloerplanken.

Step Image

Oorzaak 3 | Duurzaamheid van de vloer

Daarnaast moeten we de duurzaamheid van de vloer overwegen. Sommige vloertypen zijn beter bestand tegen slijtage en impact dan andere. Een wasmachine wordt regelmatig beladen en ontladen, wat kan resulteren in schokken en stoten bij het verplaatsen van zware voorwerpen. Vloeren zoals dunne laminaatvloeren of zachte vloerbedekkingen kunnen eerder verslijten of beschadigd raken door dergelijk gebruik.

Step Image

Oorzaak 4 | Geluidsisolatie

Tot slot moeten we de geluidsisolatie in overweging nemen. Het gebruik van een wasmachine gaat vaak gepaard met geluid, vooral tijdens de centrifugecyclus. Vloeren die niet in staat zijn om geluid te dempen, kunnen de geluidsoverdracht naar andere delen van het huis vergroten, wat kan leiden tot verstoringen en ongemak voor bewoners.

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
Zondag telefonisch gesloten
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458