Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

F5 Siemens wasmachine Foutcode

F5 Siemens wasmachine Foutcode motor werkt buiten veiligheidsmarges

De Siemens wasmachine foutcode F5 wordt meestal in verband gebracht met de motor control unit (MCU). Dit geeft aan dat de MCU een probleem met de elektronische componenten van de wasmachine heeft gedetecteerd. Meestal kan deze fout worden veroorzaakt door een defecte printplaat, of andere defecte onderdelen zoals condensatoren of relais op de besturingsprintplaat.

Foutcode F5 Siemens wasmachine zelf oplossen

Gelukkig kunnen veel van deze problemen worden aangepakt zonder dat er een monteur aan te pas hoeft te komen. Afhankelijk van de specifieke oorzaak van de foutcode F5, kan je deze misschien zelf oplossen. Het is belangrijk om eerst vast te stellen wat het probleem precies veroorzaakt voordat je reparaties uitvoert. Een visuele inspectie van de bedrading, connectoren en printplaten moet je een indicatie geven van wat er mis is. Bij twijfel kan je het beste contact opnemen met een gekwalificeerde technieker die de problemen van de machine nauwkeurig kan onderzoeken en diagnosticeren.

Wanneer je zelf reparaties uitvoert, kan je het beste de handleiding van de Siemens wasmachine raadplegen en ervoor zorgen dat alle elektrische aansluitingen goed zijn aangesloten en losgekoppeld voordat je aan de slag gaat. Het is ook aan te raden om geïsoleerde handschoenen te dragen bij het hanteren van elektrische onderdelen en te letten op losse schroeven of andere onderdelen die tijdens het gebruik kunnen zijn losgeraakt. Als je deze maatregelen neemt, loop je geen gevaar voor elektrocutie of beschadigt je het apparaat niet per ongeluk.

Voor meer informatie over
Siemens foutcodes
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct inplannen Vul het formulier in

Hoe lossen wij je storing op?

icoon-1

Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

icoon-2

De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

icoon-3

Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

icoon-4

Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

icoon-4

Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

icoon-4

Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
Vestigingen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 41 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2019 hebben wij al 85.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458