Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Foutcode AEG E40/E41/E42/E43/E44/E45 wasmachine

AEG wasmachines zijn enkele van de meest betrouwbare en betrouwbare huishoudelijke apparaten op de markt van vandaag. Echter, net als elke andere machine, kunnen ze van tijd tot tijd problemen ondervinden. Een veel voorkomend probleem is een foutcode die verschijnt als E40/E41/E42/E43/E44/E45. Deze code gaat meestal gepaard met een knipperend LED-lampje of een piepend geluid.

Oorzaak van de foutcode achterhalen

Als je begrijpt wat deze foutcode betekent en wat de oorzaak ervan is, kan je het probleem oplossen en mogelijk tijd en geld besparen op reparaties. De meest waarschijnlijke oorzaak van deze codes is een verstopt pompfilter. Dit filter moet regelmatig worden schoongemaakt om verstoppingen door wasmiddel, pluizen of vuil van kleding te voorkomen. Als dit filter niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan het een verstopping veroorzaken die de foutcodes E40/E41/E42/E43/E44/E45 veroorzaakt.

Om dit probleem te verhelpen, moet je eerst de stekker van de AEG wasmachine uit het stopcontact halen, zodat er geen elektriciteit doorheen loopt terwijl je eraan werkt. Eenmaal losgekoppeld, moet de behuizing van het apparaat openen en het pompfilter vinden om te controleren of het geblokkeerd is of niet. Misschien heb je een zaklamp nodig om dit goed te doen, want sommige filters zitten vrij diep in de structuur van het apparaat. Als je constateert dat het pompfilter verstopt is, verwijder dan alle zichtbare vuil of voorwerpen die deze verstopping veroorzaken voordat je probeert de wascyclus opnieuw te starten.

Waterslangen controleren

Je kan ook controleren of er knikken in de waterslangen zitten, omdat deze soms ook bij AEG wasmachines soortgelijke fouten kunnen veroorzaken. Gelukkig kunnen deze eenvoudige controles en onderhoudsstappen vaak E40-45 foutcodes oplossen zonder dat je een monteur hoeft in te schakelen voor meer complexe reparaties of vervangingen die meer geld kosten dan nodig is. Als al het andere faalt, dan kan je het beste contact opnemen met een monteur ter ondersteuning van AEG voor advies specifiek voor het model apparaat of indien nodig professionele hulp inroepen.

Al onze monteurs zijn ervaren. Wij repareren ook voor veel merken onder garantietermijn. Wij werken met voordelige tarieven.

Voor meer informatie over
AEG foutcodes
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

 085 - 760 54 28085 - 760 54 28  06 - 87 91 74 73

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
  Zaterdag: Online afspraak inplannen
  Zondag: Online afspraak inplannen
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458