Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Foutcode C2 AEG wasmachine

Foutcode C2 op een AEG wasmachine duidt op een probleem met het verwarmingssysteem. Deze foutcode kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, zoals een defect verwarmingselement, een defecte verwarmingsthermostaat of zelfs een verstopte afvoerslang. Het kan er ook op wijzen dat de watertemperatuur nog niet het juiste niveau heeft bereikt. Gelukkig zijn veel van deze problemen vrij eenvoudig te verhelpen en kunnen ze vaak zonder professionele hulp worden opgelost.

Een van de meest voorkomende oorzaken van deze foutcode is een defect verwarmingselement. Als de wasmachine niet goed opwarmt, dan is het waarschijnlijk dat dit onderdeel vervangen moet worden. Voordat je onderdelen vervangt, moet je er echter altijd voor zorgen dat alle aansluitingen goed vastzitten en dat niets de stroomtoevoer naar het element belemmert. Het kan ook helpen om pluizen of vuil dat zich in of rond het element heeft opgehoopt en dat een storing kan veroorzaken, te verwijderen.

Foutcode C2 AEG wasmachine laten verhelpen of zelf repareren?

Als je merkt dat het vervangen van het verwarmingselement jou probleem niet oplost, dan kan het ook gaan om een defecte verwarmingsthermostaat. Dit onderdeel regelt hoeveel warmte het water krijgt en hoe snel het opwarmt. De thermostaat moet correct zijn ingesteld volgens de instructies van jouw model om goed te kunnen werken. Als de thermostaat het laat afweten, kan de foutcode C2 op het display van jouw machine verschijnen. Dit onderdeel zelf vervangen kan soms moeilijk zijn, dus je kunt overwegen een ervaren technieker in te schakelen om dit werk voor je te doen

Het is ook mogelijk dat uw C2-foutcode staat voor een verstopte afvoerslang die voorkomt dat het water tijdens het wassen wordt afgevoerd. Het schoonmaken van eventuele verstoppingen in deze leidingen zou dit probleem moeten oplossen, maar als ze verstopt blijven, moet je ze misschien helemaal vervangen door nieuwe slangen om jouw apparaat weer goed te laten functioneren. In beide gevallen zal het laten komen van een ervaren monteur voor een diagnose en reparatie van uw wasmachine u uiteindelijk gemoedsrust geven in de wetenschap dat alles weer correct functioneert.

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij de monteur bij jou in de buurt: afspraak inplannen.

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
  Zaterdag: Online afspraak inplannen
  Zondag: Online afspraak inplannen
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458