Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Foutcode UE/E4 Samsung wasmachine

Samsung wasmachine last van foutcode UE/E4

Samsung wasmachines zijn populair vanwege hun geavanceerde functies en innovatieve technologie. Echter, net als elk ander apparaat kunnen Samsung wasmachines van tijd tot tijd problemen ondervinden. Een van de meest voorkomende foutcodes op de wasmachine is UE of E4. Deze code duidt op een onevenwichtige lading in de trommel.

Wanneer een onevenwichtige lading is gedetecteerd tijdens een centrifugeercyclus, verschijnt de UE/E4-fout op het display. In dit geval stopt de wasmachine automatisch met centrifugeren om zichzelf te beschermen tegen mogelijke schade en om het geluidsniveau te verminderen. Dit probleem kan zich voordoen als er te veel of te weinig wasgoed in de trommel zit, of als het wasgoed niet gelijkmatig in de machine is verdeeld.

Foutcode UE/E4 zelf herstellen

Om dit probleem op te lossen, moet je het wasgoed met de hand gelijkmatig over de trommel verdelen en na een vertraging van enkele seconden opnieuw op ‘Start’ drukken, zodat de machine zijn balansdetectiesysteem opnieuw kan kalibreren. Als dat het probleem niet oplost, moet je een spoelcyclus uitvoeren zonder wasgoed erin, zodat de machine zijn eigen balansdetectiesysteem ook kan resetten. Als geen van deze oplossingen werkt, moet er misschien een monteur naar de machine komen kijken, want er kan iets mis zijn met de interne onderdelen, zoals de motor of de afvoerpomp, dat gerepareerd of vervangen moet worden.

Kortom, als je een foutcode UE/E4 op de Samsung wasmachine krijgt, probeer dan de wasgoed gelijkmatig over de trommel te verdelen voordat je een monteur belt. Dit zou de meeste balansproblemen in verband met deze specifieke code moeten oplossen, maar als het niet werkt, aarzel dan niet om zo snel mogelijk hulp in te roepen, want doorgaan met een onevenwichtige lading kan mogelijk leiden tot ernstiger problemen verderop in de keten, zoals doorbranden van de motor of trillingsschade.

Voor meer informatie over
Bauknecht foutcodes

085 – 760 54 28
Bereikbaar van 08:00 tot 20:00
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

 085 - 760 54 28  06 - 87 91 74 73

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
  Zondag telefonisch gesloten
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458