Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Vaatwasser deur sluit niet goed

Sluit de deur van de vaatwasser niet meer goed?

Je hebt alle vaat in de vaatwasser gedaan, maar wanneer je deze sluit valt die weer open. De vaatwasser deur sluit dus niet goed. Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door slijtage. Deze slijtage kan bij verschillende onderdelen voorkomen waardoor de vaatwasser deur niet goed meer sluit.
Zo kan het voorkomen bij:

Deurveren


Slijtage bij de deurveren zorgt ervoor dat de vaatwasser deur zwaarder wordt. De vaatwasser deur wordt dan te zwaar voor de vaatwasser om in de juiste plek te houden. Het hoeft niet zo te zijn dat beide deurveren last hebben van slijtage wanneer 1 deurveer last heeft van slijtage kan dit er al voorzorgen dat de vaatwasser deur te zwaar wordt. Als de deurveren versleten zijn zullen deze vervangen moeten worden.

Scharnierbanden en geleiders

De scharnierbanden en geleiders zijn niet zo zeer versleten, maar functioneren gewoon niet goed. U kunt dit herkennen als de vaatwasser veel lawaai maakt bij het open en dicht doen van de vaatwasser. De deurscharnieren staat dan niet juist afgesteld. U kunt dit zelf verhelpen door de schroeven naar links of rechts te draaien totdat de vaatwasser deur niet meer valt. U kunt deze schroeven aan de boven- en onderkant van de vaatwasser vinden.

Deurpaneel

U kunt dit na gaan aan de hand van de installatie instructies. Is het deurpaneel niet te zwaar? Is het deurpaneel wel op de juiste manier bevestigd. Dit zijn zaken waar je hierbij vooral op moet letten. Als dit het probleem nog niet heeft opgelost zit het probleem ergens anders.

Vaatwasser repareren of vervangen?

Repareren van je vaatwasser is vaak goedkoper dan je vaatwasser vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je vaatwasser al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Vaatwasser van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe vaatwasser. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken vaatwasser

Of het nu gaat om een vaatwasser van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor vaatwasser je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij de monteur bij jou in de buurt: afspraak inplannen.

Hoe lossen wij je storing op?

icoon-1

Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

icoon-2

De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

icoon-3

Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

icoon-4

Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

icoon-4

Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

icoon-4

Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
Vestigingen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 41 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2019 hebben wij al 85.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458