Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Vaatwasser maakt niet goed schoon

Maakt de vaatwasser de vaat niet meer goed schoon? Wij helpen

De vaatwasser is klaar met het wasprogramma, maar wanneer je de vaat wilt uitruimen is deze nog niet goed schoon. Dat de vaatwasser niet goed schoon maakt kan verschillende redenen hebben. Het is dus belangrijk dat je zelf al kijkt naar waar het probleem mogelijk zou kunnen zitten. Zo kan je het probleem wellicht al zelf oplossen of kan de monteur hier direct mee aan de slag. Loop de volgende mogelijke oorzaken langs en controleer of het probleem hierin kan zitten.

Sproeiarmen

Het probleem zou bij de sproeiarmen kunnen liggen. Het kan namelijk zo zijn dat deze defect zijn, niet genoeg ruimte hebben om te draaien of dat de sproeigaatjes verstopt zijn. Je kan zelf kijken of de sproeiarmen genoeg ruimte hebben om te draaien. Je kan dit zelf met de hand controleren. Wanneer er te veel vuil in de sproeigaatjes van de sproeiarmen zitten kan je dit zelf voorzichtig schoonmaken. Dit zou het probleem van vuil in de sproeigaatjes moeten oplossen.

Verwarmingselement defect

Het verwarmingselement zorgt ervoor dat het water in de vaatwasser op een verwarmde temperatuur komt. Wanneer dit niet gebeurt en de vaatwasser dus een programma gaat draaien met koud water zorgt dit ervoor dat de vaatwasser minder goed schoonmaakt. Het verwarmingselement is dan hoogstwaarschijnlijk dan defect. Als het probleem hier zit moet er naar een monteur gekeken worden. Een monteur zal er dan voor zorgen dat de vaatwasser de vaat weer goed schoon gaat maken.

Filter schoonmaken

Wanneer er veel vuil en etensresten in het filter blijft zitten van de vaatwasser zorgt dit ervoor dat de vaat nog vies blijft. Deze etensresten komen namelijk op de vaat terecht tijdens het wasprogramma. Dit is gelukkig makkelijk zelf op te lossen. Je hoeft hiervoor alleen maar het filter van de vaatwasser schoon te maken.

Pomp of afvoer defect

Als de pomp of afvoer van de vaatwasser defect zijn zorgt dat ervoor dat er te weinig water in de vaatwasser kan komen. Dit probleem is zelf moeilijk op te lossen. Wij raden je daarom aan om een monteur in te schakelen die dit voor u doet.

Vaatwasser repareren of vervangen?

Repareren van je vaatwasser is vaak goedkoper dan je vaatwasser vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je vaatwasser al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Vaatwasser van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe vaatwasser. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken vaatwasser

Of het nu gaat om een vaatwasser van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor vaatwasser je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij de monteur bij jou in de buurt: afspraak inplannen.

Hoe lossen wij je storing op?

icoon-1

Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

icoon-2

De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

icoon-3

Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

icoon-4

Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

icoon-4

Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

icoon-4

Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
Vestigingen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458