Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Water loopt niet weg uit de vaatwasser

Loopt het water niet weg uit de vaatwasser

Het water loopt niet meer weg uit je vaatwasser. Wat kan je hiertegen doen en waardoor ontstaat dit probleem precies. Wij zien vaak dat dit probleem wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een knik in de afvoerslang, verstopte afvoer of er kan een probleem zijn met de motor van de vaatwasser. Alle mogelijke oorzaken:

Verstopte filters


Als de filters erg vuil zijn kan dit ervoor zorgen dat het water niet goed kan weglopen uit de vaatwasser. Deze filters zijn makkelijker schoon te maken, dit kunt u zelf doen. De filters bevinden vaak aan de onderkant van de vaatwasser. De filters dienen dan een keer grondig schoon gemaakt te worden. Als dit het probleem niet oplost dan zit het probleem mogelijk in een van de onderstaande problemen.

Knik in afvoerslang

Wanneer er een knik in de afvoerslang dit zorgt dit ervoor dat het water niet kan wegstromen uit de vaatwasser. Wat u kunt doen om dit zelf op te lossen is als eerste de afvoerslang te controleren op een knik. Vervolgens kunt u de afvoerslang verwijderen en weer plaatsten. Zorg er wel voor dat bij het plaatsen de knik weg blijft. Als er geen knik in zit zou het probleem opgelost moeten zijn of wordt het probleem niet veroorzaakt door de afvoerslang.

Pomp van vaatwasser kapot

Als de pomp kapot is dient deze in de meeste gevallen vervangen te worden. U kunt ervoor kiezen dit zelf te repareren, maar onze monteurs kunnen dit ook voor u uitvoeren. Als u dit zelf wilt doen dient u de pomp los te schroeven en te verwijderen. De pomp moet vervangen worden door een nieuwe pomp.

Defecte motor

Een defecte motor kan voorkomen wanneer de vaatwasser een lange periode niet is gebruikt. Het helpt soms om de motor zelf een aantal keer te draaien. Helpt dit niet is het mogelijk dat de motor vervangen moet worden. Wij raden het aan om de vervangen van de motor aan een monteur over te laten.

Problemen met het bedieningspaneel

Wanneer een knop of meerdere knopjes op het bedieningspaneel het niet meer doen moeten deze vervangen worden. Hiervoor moet u een monteur inschakelen. Een van onze ervaren witgoed monteurs zorgt ervoor dat u uw vaatwasser snel weer kan gebruiken. Wij raden het af om dit zelf te vervangen dit kan namelijk erg moeilijk zijn. Ook is er de mogelijkheid dat je de vaatwasser extra beschadigt.

Vaatwasser repareren of vervangen?

Repareren van je vaatwasser is vaak goedkoper dan je vaatwasser vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je vaatwasser al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Vaatwasser van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe vaatwasser. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken vaatwasser

Of het nu gaat om een vaatwasser van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor vaatwasser je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij de monteur bij jou in de buurt: afspraak inplannen.

Hoe lossen wij je storing op?

icoon-1

Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

icoon-2

De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

icoon-3

Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

icoon-4

Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

icoon-4

Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

icoon-4

Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
Vestigingen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 41 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2019 hebben wij al 85.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458