Als jij ook energie wil besparen met het gebruik van je wasdroger neem dan vooral deze tips door. Er zijn verschillende manieren om duurzamer met je wasdroger om te gaan. Van goed onderhoudt tot het selecteren van bepaalde programma’s wij nemen de 5 beste tips met je door.
Aan het einde van een was cyclus centrifugeert de wasmachine altijd. Het is mogelijk om het toerental hiervan aan te passen naar 1.600 toeren. Op die manier komt de was droger uit de wasmachine en zal de wasdroger dus minder werk te hoeven leveren. Dit is vooral goed mogelijk bij katoenen was. Bij delicate was dient het toerental wel lager te blijven om slijtage te voorkomen.
Als je zo duurzaam mogelijk wil drogen is het belangrijk om na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken. Hier kan namelijk stof en pluizen in terecht komen. Het pluizenfilter bevindt zich vaak bij de trommel opening en is gemakkelijk te verwijderen. Maak ook om de paar maanden de condensor schoon. Bij een condensdroger spoel je de condensor af onder de kraan, terwijl je bij een warmtepompdroger de condensor met een stofzuigerborstel schoonmaakt.
De meest duurzame manier om je was te drogen is door deze op een droogrek of droogmolen te hangen. Dit is ideaal wanneer je geen droger hebt, maar ook handig bij mooi weer. Door je was aan de lucht te laten drogen verbruik je geen energie, bespaar je op je energiekosten, en blijft je was langer mooi.
Als je toch een wasdroger wilt gebruiken is een warmtepompdroger zuiniger dan een condensdroger. Op jaarbasis kan je dit €115 besparen. Het enige nadeel aan een warmtepompdroger is dat deze lagere temperaturen hanteert en dus langer doet over het drogen. Dit zorgt er wel voor dat je kleding langer mooi blijft.