Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

F1 Siemens wasmachine Foutcode geen watertoevoer

F1 Siemens wasmachine Foutcode geen watertoevoer

Foutcode F1 op een Siemens wasmachine wijst op een probleem met de deurvergrendeling. Dit gebeurt normaal gesproken wanneer het deurvergrendelingsmechanisme er niet in slaagt de deur goed te sluiten en in het slot te grijpen, met als gevolg een foutcode F1. De meest voorkomende oorzaak van dit probleem is een defecte of geblokkeerde slotschakelaar of actuator. De slotschakelaar of actuator is verantwoordelijk voor het detecteren of de deur goed gesloten is en in het slot grijpt. Als hij dit niet detecteert, zal hij een foutcode F1 activeren.

Foutcode F1 Siemens wasmachine zelf oplossen of laten repareren?

In sommige gevallen kan een eenvoudige oplossing, zoals het schoonmaken en testen van de schakelaar, het probleem oplossen. In ernstigere gevallen kan het echter nodig zijn het hele vergrendelingssysteem of alleen het defecte onderdeel zelf te vervangen. Gelukkig zijn er online talrijke vervangende onderdelen beschikbaar die door de meeste gebruikers gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd zonder dat professionele hulp nodig is

Als de Siemens wasmachine stopt met werken als gevolg van een foutcode F1, dan moet je controleren of alle vuil dat in het deurklink/vergrendelingsmechanisme vastzit goed is verwijderd voordat je zelf probeert reparaties uit te voeren. Als al het andere faalt, neem dan contact op met een technieker voor hulp bij het oplossen van dit probleem, omdat er verdere schade kan ontstaan als het probleem niet correct wordt aangepakt. Met de juiste zorg en onderhoud van de Siemens wasmachine zal je zelden problemen ondervinden met foutcodes zoals F1 en kan je vele jaren genieten van een betrouwbare service van het apparaat.

Voor meer informatie over
Siemens foutcodes
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
  Zaterdag: Online afspraak inplannen
  Zondag: Online afspraak inplannen
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458