Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Foutcode F21 Bauknecht wasmachine

Bauknecht wasmachine last van foutcode F21

Foutcode F21 bij een Bauknecht wasmachine is een indicatie van een verstopte afvoerpomp of een fout in het waterniveau controlesysteem. Het kan worden veroorzaakt door kleine voorwerpen of vuil die de afvoerpomp blokkeren, of door falende componenten in het waterniveaucontrolesysteem.

Als je deze foutcode krijgt, kan je het beste eerst controleren of de afvoerpomp verstopt is. Haal eerst de stekker van de wasmachine uit het stopcontact en ontkoppel alle leidingen die vanaf de achterkant lopen om ervoor te zorgen dat er geen water uit lekt terwijl je eraan werkt. Verwijder vervolgens het voorpaneel en controleer de onderkant van de wasmachine op verstoppingen zoals pluizen, munten, haarklemmen, enz. Als je iets vindt dat de pomp blokkeert, verwijder je het voorzichtig en plaats je het paneel terug.

Waterniveauregeling of drukschakelaar defect

Als er geen verstoppingen zijn, maar je toch een F21 foutcode krijgt, dan kan er een probleem zijn met de waterniveauregeling of drukschakelaar dat verder onderzocht moet worden door een monteur. De drukschakelaar detecteert wanneer er voldoende water is toegevoegd aan de trommel en stuurt signalen naar andere onderdelen van de wasmachine tijdens de cyclus. Als dit onderdeel uitvalt, kan de machine niet detecteren hoeveel water er is toegevoegd en verschijnt er een F21-foutcode op het display. Deze fout mag alleen gerepareerd worden door een professionele monteur die in staat is om alle defecte onderdelen in de wasmachine veilig en nauwkeurig te testen en te vervangen.

Foutcode F21 laten verhelpen door een monteur

Kortom, een foutcode F21 die wordt weergegeven op een Bauknecht wasmachine kan ofwel worden veroorzaakt door een verstopte afvoerpomp of door falende onderdelen binnen het waterniveau controlesysteem. Voordat je een monteur belt, moet je eerst proberen te controleren of er blokkades in de wasmachine zijn – zoals pluisjes of kleine voorwerpen – die mogelijk de goede afvoer van de kleding na afloop van de wascycli belemmeren. Worden er echter geen verstoppingen gevonden, dan kan verder onderzoek door een gekwalificeerde monteur nodig zijn, zodat eventuele defecte onderdelen veilig en correct kunnen worden vervangen voor verder gebruik van het apparaat.

Voor meer informatie over
Bauknecht foutcodes

085 – 760 54 28
Bereikbaar van 08:00 tot 20:00
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 17:00 uur
  Zondag Telefonisch gesloten
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458

  WhatsApp Chat
  Support
  Hallo! Welkom bij Witgoed Brigade! Plan hier je reparatie of stel een vraag.
  10:51
  Begin met chatten