Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Wasmachine start niet

Is er een probleem dat de wasmachine niet start? Dit is erg vervelend. Soms is dit probleem zelf op te lossen of is de aanleiding van het probleem te vinden. Kijk dus eerst of u de aanleiding van het probleem kan vinden voordat u een reparatie inplant of een geheel nieuw apparaat aanschaft.

Mogelijke oorzaken dat de wasmachine niet start

Dat de wasmachine niet start kan verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken hebben ook elk andere manieren van controleren en oplossen. Het is daarom belangrijk dat u per onderdeel secuur te werk gaat. Een overzicht van de mogelijke oorzaken voor het probleem dat de wasmachine niet start:
Wasmachine krijgt geen stroom

Wasmachine krijgt geen stroom

Een van voor de hand liggende oorzaken zou zijn dat de machine niet voorzien wordt van stroom. Het zou namelijk kunnen zijn dat de stekker er niet goed in zit of dat de kabel niet meer goed is. Probeer dit daarom ook te testen met een kabel waarvan u weet dat deze werkt. Heeft dit het probleem opgelost? Dan weet u dat het aan de kabel ligt. Wanneer de lampjes wel branden, maar de wasmachine start alsnog niet dan zit het probleem niet bij de stroomkabel. Het probleem zit hem dan mogelijk in een van de onderstaande oorzaken.

Kinderslot

Op een wasmachine zit ook een kinderslot, wanneer deze staat ingeschakeld kan het ervoor zorgen dat de wasmachine zijn programma niet meer kan uitvoeren. Hoe u het kinderslot uitschakelt ligt aan het merk van de wasmachine. U kunt via google na gaan hoe u dit kinderslot deactiveert zodat de wasmachine zijn programma weer kan draaien.

De wasmachine is oververhit

Als uw wasmachine oververhit is kan de wasmachine vaak geen programma uitvoeren. Het beste wat u dan kunt doen is de wasmachine een aantal dagen niet gebruiken. Dit lost soms het probleem op. Als dit het probleem niet oplost zit of het probleem ergens anders of de wasmachine is nog steeds oververhit. Als de wasmachine nog steeds oververhit is, is het de beste optie om dit te laten verhelpen door een ervaren witgoed monteur.

Defecte motoraandrijving

Als de motoraandrijving kapot is van de wasmachine is dat een probleem. De wasmachine kan zonder een functionerende motoraandrijving geen programma draaien. Een defecte motoraandrijving dient dan ook vervangen te worden voor een functionerende. Wij raden dit af om zelf te doen. Het is de beste optie om dit te laten doen door een monteur.

Defecte koolborstels

Defecte of versleten koolborstels zijn te herkennen aan een knetterend geluid ook zult u zien dat de trommel niet draait en de wasmachine dus geen programma kan draaien. Als de koolborstels defect zijn zullen deze ook vervangen moeten worden. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar u kunt dit ook laten doen voor een witgoed monteur.

Slijtage timer

Slijtage kan er soms voorzorgen dat de timer niet goed gekoppeld kan worden. Dit heeft het gevolg dat de wasmachine niet kan worden ingeschakeld. U kunt de timer controleren door de achterzijde en knop op slijtage te controleren.

Defecte waterinlaat

De waterinlaat zorgt ervoor wanneer er wel en geen water in de wasmachine moet komen via de toevoerslang. Het is erg belangrijk dat dit goed functioneert. Als dit namelijk niet goed functioneert zal de wasmachine geen programma kunnen draaien.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Vul het formulier in en maak binnen een minuut een afspraak met een regiomonteur of bel onze intakebalie op 085 – 760 54 28. Of stuur ons een bericht via Whatsapp 06 - 87 91 74 73

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Plan hier je reparatie
  Wij doen ons best om de gewenste reparatie datum in te plannen. U krijgt van ons daarover zo snel mogelijk een bericht. Wij bellen of mailen u daarover.

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 17:00 uur
  Zondag Telefonisch gesloten
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458

  WhatsApp Chat
  Support
  Hallo! Welkom bij Witgoed Brigade! Plan hier je reparatie of stel een vraag.
  10:51
  Begin met chatten