Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Wasmachine stinkt

Stinkt uw wasmachine? Bel de Witgoed Brigade!

Komt er een nare stank uit de binnenkant van de wasmachine? Deze stank wordt veroorzaakt door bacteriën in de machine. Deze bacteriën komen vaak op de wasmachine af wanneer er te veel zeep is gebruikt. Dit zou dus de oorzaak kunnen zijn van de stank in de wasmachine.

Er zijn 3 stappen om ervoor te zorgen dat de stank uit de wasmachine verdwijnt:

Het schoonmaken van de rubbers

De rubbers dienen grondig schoon gemaakt te worden. Alle grijze drab dient schoon gemaakt te worden. Is dit niet goed schoon te krijgen? Dan is het de beste optie om de rubbers te vervangen.

Het wasbakje schoonmaken

Er kunnen gemakkelijk zeepresten in het wasbakje terecht komen. Het is daarom aan te raden om deze regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat hier zeeprest inkomen. Deze dient u dus goed schoon te maken wanneer u dit al een tijdje niet heeft gedaan.

Warme was draaien

De laatste stap is om een programma te draaien op 90 graden Celsius met natuurazijn en soda. Dit moet u doen met een lege trommel dus niet met kleding in de wasmachine. Dit programma zal ervoor zorgen dat alle overige vuilresten in de trommel worden verwijderd. De afvoer wordt op deze manier ook direct schoongespoeld.

Als u deze stappen heeft gevolgd zou de stank uit de wasmachine weg moeten zijn. Komt er nog steeds stank uit de wasmachine? U kunt dan contact met ons opnemen wij zullen u dan verder helpen.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Vul het formulier in en maak binnen een minuut een afspraak met een regiomonteur of bel onze intakebalie op 085 – 760 54 28. Of stuur ons een bericht via Whatsapp 06 - 87 91 74 73

Te veel wasmiddel gebruiken is slecht voor je wasmachine. Het hoopt op in de slangen en daar blijft dan allerlei vuil achter hangen. Vaak wordt gedacht dat de wasmachine zichzelf schoonmaakt, maar dat is niet waar. Doe een kopje soda of wat azijn in het zeepbakje of direct in de trommel. Was daarna op 90 graden met het langste programma. Niet alleen vuil, maar ook het kalk lost op. Was één per 2 maanden op 90 graden om deze problemen te voorkomen. Dit doodt bacterieen, voorkomt vlekken en stankoverlast.
Ook voor dit probleem kan het schoonmaken van de pomp of afvoerfilter een oplossing zijn. Maak 2 keer per jaar de filter schoon om problemen te voorkomen.
Laat het wasmachine deurtje open laten staan na het wassen. Dit voorkomt condensvorming in de machine en daarmee vervelende luchtjes
Niet heel waarschijnlijk, maar wellicht dat er klein kledingstuk met opgehoopt vuil tussen kuip en trommel terecht is gekomen. Het is een eenvoudige reparatie. De prijs hangt af van de uiteindelijke oorzaak.

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Plan hier je reparatie
  Wij doen ons best om de gewenste reparatie datum in te plannen. U krijgt van ons daarover zo snel mogelijk een bericht. Wij bellen of mailen u daarover.

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
  Zondag telefonisch gesloten
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458