Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

F21 Bosch wasmachine Foutcode modulefout

Bosch wasmachine last van foutcode F21

Foutcode F21 bij een Bosch wasmachine is een indicatie dat er een probleem is met de waterafvoer. Dit betekent dat de afvoerslang of het pompfilter of beide verstopt zijn, waardoor het water niet goed weg kan lopen. In sommige gevallen is dit vrij eenvoudig zelf te verhelpen. De eerste stap zou zijn om de afvoerslang te controleren op verstoppingen en deze, indien aanwezig, te verwijderen. Is er geen verstopping in de afvoerslang, dan kan het nodig zijn het vuil uit het pompfilter te verwijderen. Hiervoor moet je meestal het pompfilter bereiken door de deksels of panelen van de wasmachine te verwijderen en het met een borstel schoon te maken.

In elk geval duidt foutcode F21 op een probleem met de waterafvoer, dat zowel de prestaties als de efficiëntie van de wasmachine kan beïnvloeden. Het moet dus zo snel mogelijk worden aangepakt, hetzij door jezelf, hetzij door een erkende monteur die snel en veilig een diagnose kan stellen en eventuele storingen kan verhelpen zonder verdere schade te veroorzaken. Als dit probleem niet wordt opgelost, kan het in de toekomst leiden tot duurdere reparaties en mogelijke problemen met de waterdichtheid van het huis door een slechte afvoer.

Foutcode F21 Bosch wasmachine laten herstellen

Als geen van deze stappen het probleem verhelpt, kan het nodig zijn een monteur in te schakelen, omdat dit kan wijzen op een ernstiger fout, zoals een verstopte pomp, defecte bedrading of zelfs een defecte besturingskaart. Het is echter belangrijk op te merken dat elk model Bosch wasmachine verschillende procedures heeft voor het bereiken en reinigen van onderdelen, zoals filters, dus je kan het beste uw gebruiksaanwijzing raadplegen voordat je zelf iets probeert. Afhankelijk van welk onderdeel vervangen moet worden, kan het zijn dat je ook gespecialiseerd gereedschap nodig heeft.

Voor meer informatie over
Bosch foutcodes
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

 085 - 760 54 28085 - 760 54 28  06 - 87 91 74 73

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
  Zaterdag: Online afspraak inplannen
  Zondag: Online afspraak inplannen
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458