Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Foutcode E38 AEG wasmachine

Foutcodes in AEG wasmachines kunnen verwarrend zijn en je een hulpeloos gevoel geven. Een foutcode E38 of E39 op een AEG wasmachine geeft aan dat er een probleem is met de deurvergrendeling. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit probleem, zoals een defecte deurklink, versleten deurscharnieren, of een gebroken deurvergrendelingsmechanisme. Om te bepalen wat de exacte oorzaak van de foutcode is, moet je wat problemen oplossen en testen.

Controleer eerst visueel zowel de binnen- als de buitenkant van de deur van de machine om er zeker van te zijn dat er geen gebroken onderdelen of tekenen van schade zijn. Als alles er normaal uitziet, begin je met het loskoppelen van de wasmachine en controleer je de bedrading rond de deurvergrendeling. Controleer of alle draden goed zijn aangesloten en geen zichtbare tekenen van schade of vervuiling vertonen. Als alles er hier goed uitziet, is het tijd om de deurvergrendeling zelf te testen.

Hoe u zelf een deurgrendel kunt testen

Om de deurgrendel te testen heb je een ohm-meter of multimeter nodig. Als je er een hebt, ontkoppel dan alle stroombronnen van de wasmachine voordat je met testen begint. Stel vervolgens uw meter in om de weerstand (ohm) te meten en begin met het aflezen van de weerstand aan beide uiteinden van elke draad die op de deurvergrendeling is aangesloten. Elke meting moet tussen 0-100 ohm liggen, afhankelijk van het modelnummer – zo niet, vervang dan onmiddellijk de kabel, want dit kan de oorzaak zijn van de foutcode E38/E39. Als alle metingen in orde zijn, is het waarschijnlijk dat de deurvergrendeling of het scharniermechanisme zelf defect is.

Foutcode E38/E39 zelf verhelpen of laten verhelpen?

Het kan moeilijk zijn om zelf foutcodes van AEG wasmachines vast te stellen, maar gewapend met wat basiskennis kan je vaak snel en nauwkeurig mogelijke problemen opsporen, zodat deze door een ervaren monteurs kunnen worden verholpen. In de meeste gevallen betekent een E38/E39 foutcode echter dat er iets mis is met de deurklink van de machine of de scharnieren – meestal moet één van deze onderdelen vervangen worden om de goede werking te herstellen en te voorkomen dat er in de toekomst weer fouten optreden.

Al onze monteurs zijn ervaren. Wij repareren ook voor veel merken onder garantietermijn. Wij werken met voordelige tarieven.

Voor meer informatie over
AEG foutcodes
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
  Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
  Zaterdag: Online afspraak inplannen
  Zondag: Online afspraak inplannen
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458