Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Foutcode F09 Whirlpool wasmachine

Foutcode F09 op een Whirlpool wasmachine is een indicatie van een defecte watercirculatie of afvoerprobleem. Deze fout kan worden veroorzaakt door een verstopte afvoerslang, pomp of filter, een defecte pomp of drukschakelaar, of een probleem met de klep, het bedieningspaneel of de bedrading. In sommige gevallen kan het probleem ook te wijten zijn aan een te lage spanning op de motor.

Foutcode F09 zelf verhelpen

Om problemen op te lossen en te bepalen wat de oorzaak is van deze foutcode F09 in de Whirlpool wasmachine, moet je de watercirculatie en het afvoersysteem controleren. Begin met het inspecteren van de afvoerslang op eventuele verstoppingen en verwijder deze indien nodig. Controleer het filter op verstoppingen en reinig het indien nodig. Controleer ook de pomp en de drukschakelaar op problemen zoals roest of corrosie die de werking ervan kunnen belemmeren. Als al deze onderdelen goed lijken te werken en er geen blokkades zijn gevonden, controleer dan de besturingsprintplaat op tekenen van slijtage die deze foutcode F09 kunnen veroorzaken. Controleer tenslotte of de motor voldoende spanning krijgt, zodat hij correct kan draaien zonder uit te vallen wanneer hij probeert op te starten nadat hij door overbelasting is uitgevallen.

Whirlpool wasmachine laten repareren

Sommige onderdelen kan je zelf vervangen als ze niet goed functioneren (bijv. vervangbare pompen), maar voor andere onderdelen, zoals de bedrading, zijn complexere reparaties nodig die door een ervaren monteur moeten worden uitgevoerd om verdere complicaties te voorkomen. Bovendien, als geen van deze stappen succesvol zijn geweest in het oplossen van uw F09 foutcode probleem op de Whirlpool wasmachine, dan moet je contact opnemen met een professionele reparatiedienst die in staat zal zijn om een goede diagnose te stellen en het apparaat snel en efficiënt te repareren voordat er meer schade ontstaat als gevolg van langdurig gebruik ondanks deze foutcode aanwezig is.

Voor meer informatie over
Whirlpool foutcodes

085 – 760 54 28
Bereikbaar van 08:00 tot 20:00
Direct inplannen
Vul het formulier in

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

 085 - 760 54 28  06 - 87 91 74 73

Plan hier je reparatie

  Stuur foto of video mee
  Overige informatie voor de monteur

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 17:00 uur
  Zondag Telefonisch gesloten
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458

  WhatsApp Chat
  Support
  Hallo! Welkom bij Witgoed Brigade! Plan hier je reparatie of stel een vraag.
  10:51
  Begin met chatten