Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Wasmachine pakt geen water

De wasmachine pakt geen water meer. U heeft al het was in de wasmachine gedaan en het programma geselecteerd, maar de wasmachine pakt geen water en kan dus het programma niet goed draaien. Dit probleem kan een aantal oorzaken hebben zoals:

Waterkraan niet voldoende geopend

Wanneer de waterkraan niet voldoende geopend is kan hier geen of erg weinig water doorkomen. De waterkraan dient dan opengedraaid te worden. Het beste wat u hiervoor kunt doen is de waterkraan helemaal opendraaien en vervolgens een slag terugdraaien. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de waterkraan voldoende geopend is. Heeft dit het probleem niet opgelost dan zit het probleem niet bij de waterkraan.

Watertoevoerslang wordt geblokkeerd

De watertoevoerslang zit aan de achterkant van de wasmachine en is vaak een grijze slang. U kunt controleren of er een knik in de watertoevoerslang zit of dat deze bekneld wordt.

Vuil voor het filter

Dit vuil komt doordat er onvoldoende waterdruk is. Hierdoor kan er kalkaanslag ontstaan en dit zorgt ervoor dat de wasmachine geen water pakt. U dient dit filter te controleren en schoon te maken.

Aquastop ingeschakeld

De aquastop wordt automatisch ingeschakeld wanneer er water op de bodemplaat van de wasmachine ligt. Dit kan komen door een lekkage. Een van de slangen lekt, er is te veel zeep gebruikt of er is een probleem met de rubbers. U kunt water op de bodemplaat zelf oplossen of u kunt dit laten doen door de ervaren witgoed monteur in de buurt van Witgoed Brigade. Het eerst wat u dient te doen is de stekker uit het stopcontact halen zodat de wasmachine niet meer zit aangesloten op stroom. Wat u vervolgens moet doen is de machine naar achteren kantelen het water zou er dan uit moeten stromen. Als al het water eruit is gestroomd moet u de wasmachine een dag laten drogen.

Heeft dit het probleem niet opgelost? Het probleem zal dan wat moeilijker zijn om te verhelpen. Het kan dan mogelijk aan de aquastop liggen deze zou dan defect kunnen zijn, slangen die verstopt zijn of er is een probleem met het deurslot.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij de monteur bij jou in de buurt: afspraak inplannen.

Hoe lossen wij je storing op?

icoon-1

Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

icoon-2

De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

icoon-3

Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

icoon-4

Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

icoon-4

Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

icoon-4

Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
Vestigingen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 41 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2019 hebben wij al 85.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458