Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Wasmachine verstopt

Wasmachine is verstopt? Witgoed Brigade helpt u

De wasmachine kan op 2 plekken verstopt raken. De verstopping zou kunnen zitten in de afvoerbuis of in de machine zelf. Dit is gemakkelijk te controleren. Eerst dient u de wasmachine van de stroom te halen vervolgens kunt u de afvoerslang uit de afvoer halen. U kunt dan water gieten in de afvoerbuis. Blijft het water staan dan zit er een verstopping in de afvoerbuis. Blijft het water niet staan dan zit er een verstopping in de machine zelf.

U kunt de volgende stappen ondernemen om de verstopping in de wasmachine te verhelpen?

Filter schoonmaken

Vaak kunt u de deur van de wasmachine niet meer open maken wanneer er water blijft staan in de trommel. Om het water uit de wasmachine te laten stromen kunt u het klepje onderaan de wasmachine openen. Wanneer dit klepje is open gemaakt zult u een draaidop vinden. Voordat u dit opent is het belangrijk dat u een emmer of dweil bij de hand heeft. Als u deze draaidop opendraait zal het water uit de trommel van de wasmachine stromen. U kunt nu het filter uit de wasmachine halen en deze schoonmaken. Als het probleem bij het filter zou liggen moet dit het probleem hebben opgelost. Heeft dit het probleem niet opgelost lees dan verder.

Sifon waterafvoer schoonmaken

U kunt testen of het probleem bij de afvoerslang ligt door de afvoerslang te verwijderen uit de afvoerbuis. Vervolgens dient u wat water door de afvoerslang te gieten. Als het water hierdoor heen loopt zit het probleem niet bij de afvoerslang. Wanneer het water niet door de afvoerslang gaat zit het probleem wel bij de waterafvoerslang. Het eerste wat hier schoongemaakt dient te worden is het sifon. U kunt de hele sifon losschroeven en deze schoonmaken. Vaak zit er aan de onderkant van de sifon ook een dop. Deze dient losgedraaid te worden zo kan het vuile water makkelijker wegspoelen.

Afvoer ontstoppen

Heeft het schoonmaken van de sifon ook niet geholpen. De afvoer dient dan grondiger schoon gemaakt te worden. U kunt de afvoer op verschillende manieren schoonmaken. Zo kunt u namelijk kokend water en soda, baking soda en azijn of gootsteenontstopper gebruiken. Het is wel belangrijk dat u dit alleen gebruikt om de afvoer te ontstoppen. Het kan namelijk schade aan de wasmachine aanrichten wanneer u dit niet alleen voor de afvoer gebruikt.

Heeft geen van deze stappen het probleem opgelost? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u verder helpen en ervoor zorgen dat de wasmachine weer goed functioneert. U kunt ons 7 dagen in de week bereiken.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij de monteur bij jou in de buurt: afspraak inplannen.

Te veel wasmiddel gebruiken is slecht voor je wasmachine. Het hoopt op in de slangen en daar blijft dan allerlei vuil achter hangen. Vaak wordt gedacht dat de wasmachine zichzelf schoonmaakt, maar dat is niet waar. Doe een kopje soda of wat azijn in het zeepbakje of direct in de trommel. Was daarna op 90 graden met het langste programma. Niet alleen vuil, maar ook het kalk lost op. Was één per 2 maanden op 90 graden om deze problemen te voorkomen. Dit doodt bacterieen, voorkomt vlekken en stankoverlast.
Ook voor dit probleem kan het schoonmaken van de pomp of afvoerfilter een oplossing zijn. Maak 2 keer per jaar de filter schoon om problemen te voorkomen.
Laat het wasmachine deurtje open laten staan na het wassen. Dit voorkomt condensvorming in de machine en daarmee vervelende luchtjes
Niet heel waarschijnlijk, maar wellicht dat er klein kledingstuk met opgehoopt vuil tussen kuip en trommel terecht is gekomen. Het is een eenvoudige reparatie. De prijs hangt af van de uiteindelijke oorzaak.

Hoe lossen wij je storing op?

icoon-1

Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

icoon-2

De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

icoon-3

Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

icoon-4

Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

icoon-4

Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

icoon-4

Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
Vestigingen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 41 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2019 hebben wij al 85.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458