Click Fraud Protection

Wasmachine verstopt

Wasmachine is verstopt? Witgoed Brigade helpt u

De wasmachine kan op 2 plekken verstopt raken. De verstopping zou kunnen zitten in de afvoerbuis of in de machine zelf. Dit is gemakkelijk te controleren. Eerst dient u de wasmachine van de stroom te halen vervolgens kunt u de afvoerslang uit de afvoer halen. U kunt dan water gieten in de afvoerbuis. Blijft het water staan dan zit er een verstopping in de afvoerbuis. Blijft het water niet staan dan zit er een verstopping in de machine zelf.

U kunt de volgende stappen ondernemen om de verstopping in de wasmachine te verhelpen?

Filter schoonmaken

Vaak kunt u de deur van de wasmachine niet meer open maken wanneer er water blijft staan in de trommel. Om het water uit de wasmachine te laten stromen kunt u het klepje onderaan de wasmachine openen. Wanneer dit klepje is open gemaakt zult u een draaidop vinden. Voordat u dit opent is het belangrijk dat u een emmer of dweil bij de hand heeft. Als u deze draaidop opendraait zal het water uit de trommel van de wasmachine stromen. U kunt nu het filter uit de wasmachine halen en deze schoonmaken. Als het probleem bij het filter zou liggen moet dit het probleem hebben opgelost. Heeft dit het probleem niet opgelost lees dan verder.

Sifon waterafvoer schoonmaken

U kunt testen of het probleem bij de afvoerslang ligt door de afvoerslang te verwijderen uit de afvoerbuis. Vervolgens dient u wat water door de afvoerslang te gieten. Als het water hierdoor heen loopt zit het probleem niet bij de afvoerslang. Wanneer het water niet door de afvoerslang gaat zit het probleem wel bij de waterafvoerslang. Het eerste wat hier schoongemaakt dient te worden is het sifon. U kunt de hele sifon losschroeven en deze schoonmaken. Vaak zit er aan de onderkant van de sifon ook een dop. Deze dient losgedraaid te worden zo kan het vuile water makkelijker wegspoelen.

Afvoer ontstoppen

Heeft het schoonmaken van de sifon ook niet geholpen. De afvoer dient dan grondiger schoon gemaakt te worden. U kunt de afvoer op verschillende manieren schoonmaken. Zo kunt u namelijk kokend water en soda, baking soda en azijn of gootsteenontstopper gebruiken. Het is wel belangrijk dat u dit alleen gebruikt om de afvoer te ontstoppen. Het kan namelijk schade aan de wasmachine aanrichten wanneer u dit niet alleen voor de afvoer gebruikt.

Heeft geen van deze stappen het probleem opgelost? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u verder helpen en ervoor zorgen dat de wasmachine weer goed functioneert. U kunt ons 7 dagen in de week bereiken.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Vul het formulier in en maak binnen een minuut een afspraak met een regiomonteur of bel onze intakebalie op 088 – 37 479 75. Of stuur ons een bericht via Whatsapp 06 - 83 45 66 96

Te veel wasmiddel gebruiken is slecht voor je wasmachine. Het hoopt op in de slangen en daar blijft dan allerlei vuil achter hangen. Vaak wordt gedacht dat de wasmachine zichzelf schoonmaakt, maar dat is niet waar. Doe een kopje soda of wat azijn in het zeepbakje of direct in de trommel. Was daarna op 90 graden met het langste programma. Niet alleen vuil, maar ook het kalk lost op. Was één per 2 maanden op 90 graden om deze problemen te voorkomen. Dit doodt bacterieen, voorkomt vlekken en stankoverlast.
Ook voor dit probleem kan het schoonmaken van de pomp of afvoerfilter een oplossing zijn. Maak 2 keer per jaar de filter schoon om problemen te voorkomen.
Laat het wasmachine deurtje open laten staan na het wassen. Dit voorkomt condensvorming in de machine en daarmee vervelende luchtjes
Niet heel waarschijnlijk, maar wellicht dat er klein kledingstuk met opgehoopt vuil tussen kuip en trommel terecht is gekomen. Het is een eenvoudige reparatie. De prijs hangt af van de uiteindelijke oorzaak.

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in tarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

 088 - 37 479 75  06 - 83 45 66 96

Plan hier je reparatie
  Wij doen ons best om de gewenste reparatie datum in te plannen. U krijgt van ons daarover zo snel mogelijk een bericht. Wij bellen of mailen u daarover.

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Meld je storing aan. Je kunt een reparatie inplannen via het formulier, ons bellen of via de Whatsapp.

  icoon-2

  Wij bevestigen je aanvraag en checken beschikbaarheid van de regiomonteur.

  icoon-3

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om exacte tijdstip met je af te spreken.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen een half uur.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Selectie van onze regiomonteurs

  Arent

  Monteur

  Dylan

  Monteur
  Regio: Hengelo, Enschede

  Loek

  Monteur
  Regio: Wijchen, Den Bosch, Arnhem

  Pieter

  Monteur
  Regio: Leeuwarden, Harlingen

  Murat

  Monteur
  Regio: Zuid-Holland

  Nour

  Monteur
  Regio: Utrecht

  Pascal

  Monteur
  Regio: Maastricht, Heerlen

  Rene

  Monteur
  Regio: Emmen, Coevorden

  Richard

  Monteur
  Regio: Overijssel, Drenthe, Groningen

  Simo

  Monteur
  Regio: Flevoland

  Sem

  Monteur
  Regio: Noord-Holland

  Stefan

  Monteur
  Regio: Zuid-Holland

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 34 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 48.500 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
  Zondag telefonisch gesloten

  Ons Kantoor
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458

  Hulp nodig?