Click Fraud Protection

Blijft water in de wasmachine zitten

Blijft er water in de machine zitten? Dan zit er waarschijnlijk wat mis bij de waterafvoer. Hierdoor kunt u ook vaak de deur van de wasmachine niet openen. De wasmachine registreert dan namelijk dat het programma nog niet is afgelopen. Wij vertellen u hoe u dit probleem kan oplossen.

Mogelijke oorzaken problemen waterafvoerwasmachine

De oorzaken voor een defecte waterafvoer kan verschillen. Het is daarom belangrijk dat alle stappen secuur worden doorgegaan. Zo zorgt u ervoor dat u weet waar het probleem zit. Dit probleem kunt u dan zelf oplossen of laten oplossen door een witgoed monteur. Ga dit overzicht van mogelijk oorzaken na:

Wasmachine filter zit verstopt

Als het filter verstopt zit dan is de eerste stap om de stekker uit het stopcontact te halen. Vervolgens moet de pomp gevonden worden. Deze kunt u vinden achter een klepje of plint onderaan de wasmachine. De afvoerslang heeft waarschijnlijk een dopje. Voordat u hier water uitlaat lopen moet u eerst een bakplaatsen om dit water op te vangen. U kunt dan het water uit de wasmachine laten lopen. U zult dan ook zien dat het waterniveau in de wasmachine zal dalen. Wanneer al het water uit de slang is gekomen kunt u het filter losdraaien. U dient dan de viezigheid te verwijderen van de filter. Controleer als laatste nog of de schoep achter het filter naar beide kanten kan bewegen. U kunt nu alles weer terugplaatsen.

Defect/verstopte wasmachinepomp

De afvoerpomp zorgt ervoor dat het water wordt afgepompt. Wanneer de afvoerpomp defect of verstopt is gebeurt dit dus niet. Als de afvoerpomp defect is dient deze vervangen te worden. Dit zal doen moeten worden gedaan door een monteur. Wij raden het af om dit zelf te verhelpen.

De wasmachine afvoer is verstopt

Het is mogelijk dat de afvoerslang verstopt zit. Dit is gemakkelijk te controleren. Aan de achterkant van de wasmachine kunt u de afvoerslarstoptng controleren op een verstopping of een knik in de slang.

Er zit kleding vast

Er kan kleding vast komen te zitten in slangen die van de kuip naar de pomp lijden. Als hier een kledingstuk in vast komt te zitten kan dit erg vervelend zijn om op te lossen. Dit dient door een monteur opgelost te worden. U kunt ons hiervoor 7 dagen in de week bereiken.

Elektrische fout

Als er een stekkertje is losgetrild of vervuild is kan dit ervoor zorgen dat de pomp niet meer goed functioneert. De pomp zelf is dan nog wel goed, maar krijgt geen stroom toegeleverd. Wij raden het af om dit probleem zelf te verhelpen. Een monteur kan dit gemakkelijk voor u herstellen.

Zit de oorzaak van dit probleem hier niet tussen of heeft dit het probleem niet opgelost? De oorzaak van het probleem zit dan ergens anders. Een monteur ziet al vaak snel waar dit probleem zit en kan dit dan verhelpen. Onze monteurs zullen altijd eerst alles met u bespreken zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Vul het formulier in en maak binnen een minuut een afspraak met een regiomonteur of bel onze intakebalie op 088 – 37 479 75. Of stuur ons een bericht via Whatsapp 06 - 83 45 66 96

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in tarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

 088 - 37 479 75  06 - 83 45 66 96

Plan hier je reparatie
  Wij doen ons best om de gewenste reparatie datum in te plannen. U krijgt van ons daarover zo snel mogelijk een bericht. Wij bellen of mailen u daarover.

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Meld je storing aan. Je kunt een reparatie inplannen via het formulier, ons bellen of via de Whatsapp.

  icoon-2

  Wij bevestigen je aanvraag en checken beschikbaarheid van de regiomonteur.

  icoon-3

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om exacte tijdstip met je af te spreken.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen een half uur.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Selectie van onze regiomonteurs

  Arent

  Monteur

  Dylan

  Monteur
  Regio: Hengelo, Enschede

  Loek

  Monteur
  Regio: Wijchen, Den Bosch, Arnhem

  Pieter

  Monteur
  Regio: Leeuwarden, Harlingen

  Murat

  Monteur
  Regio: Zuid-Holland

  Nour

  Monteur
  Regio: Utrecht

  Pascal

  Monteur
  Regio: Maastricht, Heerlen

  Rene

  Monteur
  Regio: Emmen, Coevorden

  Richard

  Monteur
  Regio: Overijssel, Drenthe, Groningen

  Simo

  Monteur
  Regio: Flevoland

  Sem

  Monteur
  Regio: Noord-Holland

  Stefan

  Monteur
  Regio: Zuid-Holland

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 34 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 48.500 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
  Zondag telefonisch gesloten

  Ons Kantoor
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458

  Hulp nodig?