Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Blijft water in de wasmachine zitten

Blijft er water in de machine zitten? Dan zit er waarschijnlijk wat mis bij de waterafvoer. Hierdoor kunt u ook vaak de deur van de wasmachine niet openen. De wasmachine registreert dan namelijk dat het programma nog niet is afgelopen. Wij vertellen u hoe u dit probleem kan oplossen.

Mogelijke oorzaken problemen waterafvoerwasmachine

De oorzaken voor een defecte waterafvoer kan verschillen. Het is daarom belangrijk dat alle stappen secuur worden doorgegaan. Zo zorgt u ervoor dat u weet waar het probleem zit. Dit probleem kunt u dan zelf oplossen of laten oplossen door een witgoed monteur. Ga dit overzicht van mogelijk oorzaken na:

Wasmachine filter zit verstopt

Als het filter verstopt zit dan is de eerste stap om de stekker uit het stopcontact te halen. Vervolgens moet de pomp gevonden worden. Deze kunt u vinden achter een klepje of plint onderaan de wasmachine. De afvoerslang heeft waarschijnlijk een dopje. Voordat u hier water uitlaat lopen moet u eerst een bakplaatsen om dit water op te vangen. U kunt dan het water uit de wasmachine laten lopen. U zult dan ook zien dat het waterniveau in de wasmachine zal dalen. Wanneer al het water uit de slang is gekomen kunt u het filter losdraaien. U dient dan de viezigheid te verwijderen van de filter. Controleer als laatste nog of de schoep achter het filter naar beide kanten kan bewegen. U kunt nu alles weer terugplaatsen.

Defect/verstopte wasmachinepomp

De afvoerpomp zorgt ervoor dat het water wordt afgepompt. Wanneer de afvoerpomp defect of verstopt is gebeurt dit dus niet. Als de afvoerpomp defect is dient deze vervangen te worden. Dit zal doen moeten worden gedaan door een monteur. Wij raden het af om dit zelf te verhelpen.

De wasmachine afvoer is verstopt

Het is mogelijk dat de afvoerslang verstopt zit. Dit is gemakkelijk te controleren. Aan de achterkant van de wasmachine kunt u de afvoerslarstoptng controleren op een verstopping of een knik in de slang.

Er zit kleding vast

Er kan kleding vast komen te zitten in slangen die van de kuip naar de pomp lijden. Als hier een kledingstuk in vast komt te zitten kan dit erg vervelend zijn om op te lossen. Dit dient door een monteur opgelost te worden. U kunt ons hiervoor 7 dagen in de week bereiken.

Elektrische fout

Als er een stekkertje is losgetrild of vervuild is kan dit ervoor zorgen dat de pomp niet meer goed functioneert. De pomp zelf is dan nog wel goed, maar krijgt geen stroom toegeleverd. Wij raden het af om dit probleem zelf te verhelpen. Een monteur kan dit gemakkelijk voor u herstellen.

Zit de oorzaak van dit probleem hier niet tussen of heeft dit het probleem niet opgelost? De oorzaak van het probleem zit dan ergens anders. Een monteur ziet al vaak snel waar dit probleem zit en kan dit dan verhelpen. Onze monteurs zullen altijd eerst alles met u bespreken zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij de monteur bij jou in de buurt: afspraak inplannen.

Hoe lossen wij je storing op?

icoon-1

Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

icoon-2

De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

icoon-3

Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

icoon-4

Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

icoon-4

Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

icoon-4

Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
Vestigingen

Over Witgoed Brigade

Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 41 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2019 hebben wij al 85.000 reparaties uitgevoerd.

Telefonische klantenservice
Maandag t/m Donderdag 08:00 – 18:00 uur
Vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Online afspraak inplannen
Zondag: Online afspraak inplannen
085 – 760 54 28
06 – 87 91 74 73

Witgoed Brigade
Papendorpseweg 75, 3528 BJ Utrecht
KvK 63735458