Click Fraud Protection
Witgoedbrigade's tarieven, wij hebben een all-in tarief van €69,-

Wasmachine lekt water

Lekt uw wasmachine water? Bel de Witgoed Brigade!

Wanneer uw wasmachine water lekt wil je dat graag verholpen hebben. Op deze pagina vertellen we je exact welke problemen lekkage veroorzaken bij de wasmachine en hoe je dit kan verhelpen of laten verhelpen. Dat de wasmachine lekt kan verschillende oorzaken hebben. U kunt zelf een aantal mogelijk oorzaken controleren en wellicht verhelpen. Het is wel belangrijk dat u als eerst de wasmachine van de stroom afhaalt. U kunt vervolgens de volgende mogelijk oorzaken controleren:

Verstopte of lekkende afvoerpijp

Een lekkage bij de afvoerpijp wordt vaak veroorzaakt doordat de afvoerslang te diep in de pijp zit. De afvoerslang mag namelijk niet dieper dan 15cm in de afvoerpijp zitten. U kunt dit oplossen door met het houdertje wat aan het slangetje zit te werken. Dit houdertje zorgt ervoor dat de slang op die diepte in de afvoerpijp blijft zitten.  Zodat u geen last meer heeft van de verstopte afvoer.

Heeft dit het probleem niet opgelost, maar denkt u wel dat het probleem door de afvoer wordt veroorzaakt. Dan wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt doordat de afvoer verstopt is.
Lekkage aan- of afvoerslang 

Lekkage aan- of afvoerslang
Wat u hierbij als eerst moet controleren is of de aan- en afvoerslangen goed vastzitten. Is dit het geval dan kunt u de slang nalopen en controleren of de slang vochtige plekken heeft of op een manier beschadigd is. Een beschadigde aan- of afvoerslang dient vervangen te worden om verdere lekkages te voorkomen. 

Als de afvoerpijp lekt is dit vaak gemakkelijk zelf op te lossen. Zowel het repareren van de huidige afvoerpijp of het vernieuwen van de afvoerpijp is vrij eenvoudig zelf te doen.

Lekkende wasmiddellade

Als de lekkage ontstaat bij de Zeepbak lade komt dit waarschijnlijk doordat er te veel zeep is gebruikt. Dit is eenvoudige op te lossen door de wasmiddellade uit de wasmachine te halen en deze goed schoon te maken. Dit schoonmaken kan met een zacht sponsje. Zo voorkom je dat de wasmachine lekt.

Lekkage aan de onderkant van de wasmachine

Een lekkage aan de onderkant van de wasmachine wordt vaak veroorzaakt door 2 dingen. Er is te veel zeep gebruikt of er is een probleem met de wasmachine. Haal als eerste de stekker uit het stopcontact. Vervolgens kunt u beginnen met het water uit de wasmachine te laten stromen. Dit kunt u doen door de wasmachine naar achter te kantelen. U zult dan zien dat het water uit de achterkant van de wasmachine zal stromen. Wanneer al het water uit de wasmachine is dient deze 1 dag te drogen. Vervolgens kunt u de volgende dag een wasprogramma draaien zonder te veel zeep te gebruiken. Als er dan geen lekkage is zat het probleem hem in het zeep gebruik. Heeft dit het probleem niet opgelost? Dan zit het probleem in de machine zelf. Dit zou dan opgelost moeten worden door een witgoed monteur.  De monteur kan dan de benodigde wasmachine onderdelen bestellen. De monteur voorkomt dan dat de wasmachine lekt.

Lekkende wasmachine deur

Een lekkende wasmachine deur kan door 2 zaken worden veroorzaakt. Er zat nog kleding tussen de deur of er zat een scheur in de manchet. Het kan namelijk voorkomen dat er een scheur in het rubberen manchet zit ook kan het zijn dat deze versleten is. Dit zou dan vervangen moeten worden.  De wasmachine lekt dan geen water meer.

Wasmachine repareren of vervangen?

Repareren van je wasmachine is vaak goedkoper dan je wasmachine vervangen. Onderdelen zijn goed betaalbaar en de meeste reparaties duren bij ons niet langer dan 30 minuten. Een reparatie is daarom bijna altijd aan te raden. Bovendien is repareren beter voor ons milieu dan weer een nieuwe machine kopen. Maar soms heeft repareren echter geen zin meer. Dit is het geval wanneer:

Je wasmachine al 12 jaar of langer meegaat. De gemiddelde levensduur is namelijk 12 jaar. Wasmachines van goede merken als Miele gaan echter vaak langer mee.

De geschatte reparatiekosten hoger zijn dan 70% van de prijs van een nieuwe wasmachine. Neem contact met ons op en de regiomonteur helpt bij de inschatting van de reparatiekosten.

Werkwijze van Witgoed Brigade

Onze regiomonteur komt bij je langs en inspecteert de machine grondig. Oorzaak van het probleem gevonden? De monteur geeft eerst een indicatie van de kosten van de reparatie en eventuele onderdelen. De meeste reparaties duren niet langer dan 30 minuten en de meeste onderdelen heeft de monteur op voorraad.

Wij repareren alle merken wasmachines

Of het nu gaat om een wasmachine van AEG, Bosch, Beko, Bauknecht, Miele, Siemens of Samsung, Witgoed Brigade is jouw reparatiepartner. Het maakt dus niet uit wat voor wasmachine je hebt, onze vakmannen repareren het.

Plan je afspraak in

Vul het formulier in en maak binnen een minuut een afspraak met een regiomonteur of bel onze intakebalie op 085 – 760 54 28. Of stuur ons een bericht via Whatsapp 06 - 87 91 74 73

Wasmachine, vaatwasser of droger reparatie in jouw stad – de Witgoed Brigade regiomonteur is uw vakman.

Last van een kapotte machine? Wij repareren je wasmachine in veel gevallen binnen één dag. Onze ervaren regiomonteur in jouw omgeving herstelt alle merken witgoed, geeft 3 maanden garantie en hanteert een all-in starttarief van € 69. Ook reparaties van machine die nog in de garantietermijn zitten, kunnen door ons worden gerepareerd. Je kunt zelf gewenste dag en tijdstip bij ons selecteren. Wel zo makkelijk

Direct afspraak maken: 24/7 beschikbaar

Plan hier je reparatie
  Wij doen ons best om de gewenste reparatie datum in te plannen. U krijgt van ons daarover zo snel mogelijk een bericht. Wij bellen of mailen u daarover.

  Hoe lossen wij je storing op?

  icoon-1

  Plan je reparatie op de dag van je voorkeur. Via het formulier, WhatsApp of telefoon.

  icoon-2

  De regiomonteur neemt direct contact met je op om tijdstip van bezoek met je te bespreken.

  icoon-3

  Na een diagnose, herstelt de monteur je storing en je machine functioneert weer.

  icoon-4

  Onze regiomonteur herstelt bijna alle storingen binnen 30 minuten.

  icoon-4

  Betalen kan met pin en met contant. Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie.

  icoon-4

  Kies ervoor om je machine te laten repareren en wij doneren € 0,25 per reparatie aan het WWF.

  Repareren is beter voor het milieu en onze aarde dan weer een nieuwe machine kopen en de oude naar de schroothoop te brengen.
  Vestigingen

  Over Witgoed Brigade

  Witgoed Brigade is een landelijk opererende reparatiedienst gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met 37 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland repareren wij alle merken witgoed. Met Witgoed Brigade vind je de beste witgoedmonteur in jouw regio. Sinds 2017 hebben wij al 55.000 reparaties uitgevoerd.

  Telefonische klantenservice
  Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
  Zondag telefonisch gesloten
  085 – 760 54 28
  06 – 87 91 74 73

  Witgoed Brigade
  Een onderdeel van Bright Light Company B.V.
  Papendorpseweg 95, 3528 BJ Utrecht
  KvK 63735458